Triggerpoint Massage

Een triggerpoint is een spierknoop. (een plaatselijke kramp in een spier) Deze spierknoop houdt de spier gespannen. Dit veroorzaakt pijn op de plek zelf maar belangrijker nog: het veroorzaakt vaak een afgeleide pijn op een hele andere plaats!

Belangrijk is dus niet alleen aandacht te besteden aan de plaats waar het pijn doet, maar de oorzaak te zoeken die heel ergens anders kan liggen.

Deze massage is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints, zodat de spier tot rust komt en de klacht vermindert.
Het meeste effect heeft deze behandeling als het triggerpoint kort maar vaak wordt behandeld. Ik zal je daarom een instructie voor zelfbehandeling mee naar huis geven, zodat je hier ook zelf mee aan de slag gaat en zelf van groote waarde bent in je eigen genezingsproces!

Hierbij volg ik de methode van Clair Davies:

handboek-triggerpointtherapie-amber-davies-clair-davies-maria-worley-boek-cover-9789401301589
ISBN: 90-6963-596-8

Soms, vooral wanneer gerichte behandelingen niet effectief blijken te zijn, worden triggerpoints veroorzaakt of in stand gehouden door een ‘geestelijke verkramping’. Emotionele centra in onze hersenen beïnvloeden ons lichaam constant. Kan het zijn dat jouw triggerpoint een reflectie is van een innerlijk conflict tussen wat je écht wilt, en wat je doet? Het vereist dan mentaal en emotioneel, en uiteindelijk ook fysiek, constante spanning om een pad te bewandelen dat niet juist voelt. Of misschien verkramp jij dagelijks onder je perfectionistische innerlijke criticus, je bewijsdrang of een eeuwige behoefte aan controle.

Deze geestelijke verkrampingen beperken vervolgens je weefseldoorbloeding: bloed en zuurstof stromen niet, afvalstoffen hopen zich op en je wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Je lichaam reflecteert zo de status van je geest. Vaak zijn het juist de onbewuste denkpatronen en emoties die zich uiten in het lichaam. Als je merkt dat je chronische spierspanning en pijnklachten niet reageren op fysieke behandelingen, is het een goed idee om op zoek te gaan naar antwoorden in je geest en ziel.

In 2014 heb ik module 1 en module 2 gevolgd bij opleidingsinstituut:
www.triggerpointcoach.nl
Eind 2015 heb ik hier module 3 aan toegevoegd.

Een massageafspraak maken?
E-mail: diana@delitreats.nl
Telefoon: 06-44028560

© 2024 DeliTreats. Alle rechten voorbehouden.